Weinig Assepoesters

Kwam m’n sportschool uit en zag dat er een fuif was. Bleek het Beau Monde Awards Gala, als elk jaar in het Amstel Hotel. Ik had niets te doen die avond, zag er toevallig niet al te shabby uit, dus stiefelde ik langs de fotografenhaag, meldde me bij de ontvangsttafel, legde uit dat ik eigenlijk ook op de gastenlijst hoorde, omdat ik nogal belangrijk ben en dat mijn secretaresse die middag nog had gebeld en even later stond ik met een glas op het ‘sprookjesfeest van het jaar’.

Die Awards waren net vergeven. Mocht u het gemist hebben: Daniele was de stijlvolste, Monique had de Makeover Award gewonnen – maar nog steeds was goed te zien dat ze uit Volendam komt. De Cover Award was een prooi voor Quinty, ooit begonnen als vrouw-van, maar weinig mensen weten tegenwoordig nog wie haar man Orlando is (sierlijke middenvelder. Feyenoord en twee keer in Nederlands Elftal). Ja, lieve mensen, het is me wat. Dat vertellen ze je niet op Teletekst.

Leko is er, Stees, Ireen en Nikki en kijk, daar loopt Kelly, allemaal op hun paasbest, dat wel, maar ik vond ’t een beetje ’n tamme bedoening. Op het podium speelden Heidi en de Heino’s een campy act, personeel van het Amstel Hotel laveerde met schalen fingerfood behendig langs grote ego’s, maar ik verwachtte meer van het feest van het jaar. Bergjes coke, bloedmooie starlets, Gordon in de kroonluchters en een surprise-optreden van Robbie Williams.

‘In welke zaal is de orgie?’ vroeg ik aan een meisje, wellicht van GTST of OSM.
Wist ze niet.
‘En waar ben jij bekend van?’ wilde een ander weten.
‘Ik speel Pino in Sesamstraat,’ antwoordde ik.
Of ik met ‘r op de foto wilde.

Daar staat Geer, samen met Jim, daar is Kelly weer en die daar, wie is dat? Die is jurylid bij So You Think You Can Dance, werd me ingefluisterd. Ze kennen elkaar allemaal, valt me op. Uit de bladen waarschijnlijk. ‘Het is eigenlijk helemaal ons feestje, hier kunnon BN-ers relaxed zijn,’ hoorde ik Caroline Tenson naast me zeggon – alsof ze anders opgejaagd wild zijn.

Lieke ging vroeg naar huis, misschien teleurgesteld omdat ze dit jaar buiten de prijzen was gevallen. Het Beau Monde Gala, een sprookjesfeest? Ik zag veel boze stiefzusters en weinig Assepoesters. Tot zover uw verstekeling in de wereld van glamour & glitter, terug naar Hilversum.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Uncategorized

Een Reactie op “Weinig Assepoesters

  1. Nick

    Ik vond het ook een beetje tegenvallen. Maar La Tenson heeft gelijk: wij zijn ook opgejaagd wild! In Volenvlam kijken ze bij mij over de schutting! Geen enkele privacy meer.
    Gisteren probeerde ik binnen te komen op het feest van Joop. Daar was iedereen uitgenodigd. Behalve Simon en ik.
    Zelfs Jamai was er. Als of hij meer kan dan de ‘Nilfisk’ van het Gooi uithangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s