Gezocht: une assistente personnelle

Werken wordt nog steeds bemoeilijkt door mijn armblessure. Dus plaatste ik vorige week deze advertentie in de Var-Matin: ‘Voulu, une jeune jolie fille pour assister un écrivain Hollandais, blessé mais encore très vital. 5 euro par heure. Auditions à jeudi, Chemin de Correns 12, dès 9 AM.’ Ik werd donderdag wakker van geroezemoes en toen ik uit het raam keek zag ik al een behoorlijke rij op de berg, beginnend beneden bij de put. Het was pas half 9…

Om 9 uur stipt inspecteerde ik samen met Kook, mijn landlord in de Boussarelle, die rij. Sommige meisjes waren gekomen met hun moeder, anderen met een vriendin. Tot m’n verbazing waren er ook wat jongens gekomen, maar die stuurden we weg, hoe feminien ze ook oogden. We konden beginnen en een voor een kwamen de meisjes m’n werkkamer binnen voor een kort diepte-interview met vragen als:
‘Ben je een mensenmens?’
‘Hou je van typen?’
‘Wat is je sterrenbeeld?’
‘Is er leven na de dood?’
‘Vind je ’t goed om ook af en toe in het weekend en ’s nachts te werken? (inspiratie komt niet op kantooruren)

Moeilijke vragen, hoor ik je zeggen, maar zo hoort dat nu eenmaal. Het gaat om inhoud, niet om uiterlijk, zo selecteerde ik bij Robin Good ook de stagiaires.

Kook en ik hadden een systeem bedacht. Degenen die door gingen naar de volgende ronde verzamelden zich in de badkamer, de anderen werden door Kook in de keuken opgevangen met een troostend woord en een kop thee. Het was een spannende middag. Na 4 zenuwslopende ronden eindigden we met 3 kandidaatjes, elk met andere kwaliteiten. Juliette bijvoorbeeld, 22, kon niet goed typen, maar was wel heel gevoelig. Daar was dan weer een mouw aan te passen door dat typwerk over te laten aan Claire, 24. Bianca had weer een ander voordeel, die had wel eens een boek gelezen. Ik slaap er nog een nachtje over en laat je de uitkomst weten.

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

3 Reacties op “Gezocht: une assistente personnelle

  1. Ik vind het toch knap (of wellicht verdacht?) dat je, met je twee lamme armen, nu, op 21 maart, reeds je weblogproductiviteit van februari (toen je nog niets mankeerde) ge-evenaard hebt.
    Je kan ook gewoon eerlijk toegeven dat je heimwee hebt…

  2. markschalekamp

    Dank, geloof ik. Tuurlijk heb ik heimwee, maar ik produceer heel braaf elke week al ruim een jaar lang een stukkie, op de laatste week van februari na. Toen was ik zo verteerd door helse pijn dat er even niks uit mijn vingers kwam…

  3. Hi Markie, zit in Parijs op een congres en vond de bijdrage van een aantal sprekers tegenvallen. Voel me weer beter door je laatste postings te lezen. Zou ze eigenlijk moeten voorlezen op het podium, misschien kan ik zo nog een assistente voor je vinden. Sorry voor radiostilte, snel bijpraten en hoop dat je je intussen niet al te zeer vergrijpt aan je medewerkster(s). Voor je het weet loop je weer een andere blessure op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s