Komt een man bij de tandarts

dentist

Ik zal u nooit lastig vallen met mijn kwaaltjes. Ik zou niet durven, sinds mijn huisarts mij een jaar of wat geleden uitmaakte voor hypochonder. Tegenwoordig vertoon ik me pas op zijn spreekuur als ik minstens drie klachten heb, waaronder in ieder geval een zo goed als dodelijke ziekte. Maar nu fysiek malheur mij het werk onmogelijk maakt, vind ik het relevant te bespreken.

Het begon onschuldig: mijn tandarts moest vorige week 3 vullingen vervangen. Fluitje van een cent. Mooie kerel overigens, die tandarts. Ik ken ‘m sinds ik mijn eerste Robin Good-pand van hem huurde, zijn oude woonhuis. Steeds vaker kwam-ie langs, zogenaamd om iets uit de berging te halen, maar eigenlijk om bij ons naar de knappe stagiaires te komen kijken en gebietste sigaretjes te roken, terwijl zijn hond, een moddervette Labrador, in de keuken de vuilnisbak leeg vrat.

Mijn landlord werd ook mijn tandarts. Hij doet dat homeopathisch, zegt-ie. Alle andere tandartsen zijn prutsers, zegt-ie. Hij zegt zo veel, die man: hij lult vijf kwartier in een uur. Intussen lig je dan op de stoel, mond opengesperd, niet in staat om iets terug te zeggen, ook niet als-ie af en toe een vraag stelt – dus die beantwoordt hij zelf. Vaste prik is een mop, eentje met een baard als Sinterklaas.

‘Mark, wat ik vanochtend meemaakte!’ zo begint-ie standaard. ‘Ik stond bij de tram. Vraagt die man naast me aan zijn vrouw: “Goh, wat vind jij eigenlijk fijner, Kerst of seks?” Zegt die vrouw, “Nou, Kerst natuurlijk.” Vraagt die man: “Hoezo?” Zegt die vrouw: “Ja, want da’s vaker.” Dat niveau. Hij lacht zelf bulderend. Zijn assistente vindt z’n moppen zichtbaar stom, waar ik om wil lachen, wat onmogelijk is met een boor en een afzuigslang in je mond.

Maar een dag na mijn bezoek van vorige week groeiden de pijnen tot helse proporties, links boven in mijn mond, ergens in m’n kaak. ‘Kan gebeuren,’ zei mijn tandarts toen ik ‘m belde, ‘1 op de 10 patiënten heeft dat. Zo weer goed: gewoon driemaal daags gorgelen met bosbessensap.’ Geraaskal natuurlijk, dus eet ik al een hele week Ibuprofen als pepermuntjes.

I’m a tough cookie, I’ve been to Nam en kan wat hebben, maar morgen kijkt een kaakchirurg er naar. Zal wel ernstig zijn. Wat een ellende. Komende stukkies komen wellicht uit kamer 263 in het OLVG. Uw bloemen & cadeautjes zijn welkom, bezoek tussen 12 en 14 uur.

p.s. Vind je mijn blog iets, nomineer ‘m dan voor de Dutch bloggies: http://www.dutchbloggies.nl

Advertenties

6 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

6 Reacties op “Komt een man bij de tandarts

 1. Dr Dre

  Wat een mens al niet verzint om niet met zijn club te hoeven zeilen……

 2. Erik

  Zie, blijk je toch kleinzerig mannetje te zijn.
  Potje Kick the Leg?

  Sterkte!

 3. Oswald

  Mark, het wordt nog veel erger!
  Het begint met een “eenvoudige” locale ontsteking die met wat snijen op de afdeling chirurgie zo is verholpen.
  Maar dan breidt die ontsteking zich meestal snel uit. Besmet je hele kaak en je helse pijnen worden ondraaglijk. Vaak moeten ze dan de hele kaakrand lossnijden, soms ook van buiten, waardoor je een heel lelijk litteken op je wang krijgt.
  Ikzelf had overigens nooit gekozen voor het OLVG. Ze hebben daar helemaal geen verstand van kaken. Dan had je echt beter naar het AMC kunnen gaan. Als het echt goed mis gaat kom je er trouwens vanzelf wel terecht.
  Nou, succes hoor. Ik zal echt aan je denken.

 4. Marijk

  En nog even een maagzuurremmertje erbij om te zorgen dat je jezelf geen maagzweer eet aan die pepermuntjes!

 5. jeetje dat klinkt wel heel dramatisch,
  maar een beetje schrijver moet ook wel een beetje een dramaqueen zijn…toch

 6. nick

  Het kan allemaal veel erger. Het had mij kunnen overkomen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s