Weer thuis en nu?

weer thuis...

weer thuis...

Ben weer thuis. Twee weken geleden heb ik mijn manuscript gemaild aan de uitgever, ongeveer driekwart van wat het totaal moet worden, zo’n 70.000 woorden, 210 boekenpagina’s. Nu moet ik wachten op het commentaar: ‘Die verhaallijn deugt niet, ik begrijp geen zak van de motieven van de hoofdrolspeler, het is saai, er moeten meer plaatjes in, ik wil minstens twee sexscenes per hoofdstuk, ik vindt schrijf je zonder ‘t’,  je moet dit boek toch echt onder je eigen naam uitgeven’ (tot nu toe schreef ik mijn boeken onder het pseudoniem Arnon Grunberg). Dat soort dingen.

En wat doe ik, terug in Amsterdam, dan met dit weblog? Wat nu ik niet meer kan berichten over exotisch Cotignac, niet meer kan afgeven op irritante Fransen? Miniatuurtjes schrijven over mijn dagelijkse leven, à la the late & great Martin Bril? Hij kon het, maar ik? Elke week schelden op Hollanders dan? Gaat vervelen, ben ik bang -al is er altijd genoeg aanleiding.

Het bijhouden van dit weblog was voor mij een mooie onderbreking van het werken aan m’n roman. In een uurtje ramde ik een stuk in elkaar en meteen kreeg ik reacties. Sommige via het weblog zelf, andere via de mail. Vond ik fijn, want ik ben niet zo’n schrijver die zich hoog verheven voelt boven zijn lezers – dat komt nog. Via de stats kon ik precies zien dat het aantal bezoekers gestaag toenam, tot nu ongeveer 500 per week. Schijnt best veel te zijn.  Dus om mijn fans niet teleur te stellen en om geen roestige vingers te krijgen ga ik door.

Wat kunt u voortaan verwachten, beste mensen? Uiteraard zal ik graag vertellen hoe ’t met mijn boek gaat. De mooie weg van nu, het gedoe met de uitgever, tot aan de spectaculaire boekpresentatie (in de Heineken Music Hall? Of liever iets intiemers, in Carré of zo?) en het moment dat ik de Libris-Prijs in ontvangst neem (dankwoord heb ik al klaar, prijs draag ik op aan Stevie Wonder en Mohammed Ali). Verder krijgt u The World According To Mark. Ik ben zo iemand die zegt wat iedereen denkt, de waarheid en niets als de waarheid en die liegt er niet om, dus dan weet u ’t vast. En ik zal berichten over mijn leven, maar verwacht daarover maar niet de waarheid. Die ellende bespaar ik u liever.

Advertenties

4 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

4 Reacties op “Weer thuis en nu?

 1. Beste Mark,
  Ik wil je behoeden voor een diep gat waar je in zou kunnen vallen. Kunnen we volgende week een koffie drinken?
  Ik ben bezig met een plan: ingredienten, “Kanker, BN’ers, Alpe d’Huez, etc. Puur project voor goede doel en de opbrengsten helaas ook. Ik wil je hier graag bij betrekken. Het zal je aanspreken.

  Ik hoor wel wanneer je (niet) kan.

  Groetjes,

  Maarten

 2. ha lieve Mark,

  welkom terug!
  Natuurlijk ben ik aanwezig in de Heineken Music Hall of..ja beter, Carré. Als zangeres. Maar ik spring desgewenst ook uit een taart.

  Je kunt me boeken (wat heb ik toch met woordspelingen?!) dat weet je. Tenslotte ook bij Suus gedaan en Wende is toch al bezet..
  Prince duetje? Anders krijgt die beste man roestige vingers en dat kan teleurstellingen gaan opleveren.
  Kortom, ga door met bloggen, ik volg u!
  Wijn, anytijm.

  X
  Clé

 3. willem

  beste mark,
  ik vind dat je leuk schrijft.
  groet,
  dokter willem
  ps: leuk kamertje heb je eigenlijk. goeie kleuren. aarsmannetje aan de muur, schat ik. wat is het uitzicht als je in je lederen fauteuill zit?

  • markschalekamp

   foto is van Kees Scherer. Als ik in lederen fauteuill zit zie ik een schoolplein, de Eiffel Toren en ’n Desiree Dolronnetje, kent u dat, dokter Bibber?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s