En Hollande je suis un star

dsc007171Ik was natuurlijk best een beetje zenuwachtig: m’n debuut op het internationale podium, da’s niet niks. Hoe groot zou de crew zijn, moest Kook nog extra koffie en broodjes inslaan of zouden ze met eigen catering komen? Zou hun vrachtwagen wel de berg op kunnen en hoe doen ze dat met stroom? Aggregaat natuurlijk. Straalverbinding via satelliet, neem ik aan.

Om half 12, een uur te laat, tufte een Peugeootje 205 de berg op. Ze waren met z’n tweeën, de cameraman, een kale dikkerd en de presentatrice, een dertiger met een radiohoofd. Via-via hadden ze over me gehoord, over een schrijver Hollandais op een berg in Cotignac en dat leek hun een aardig item voor het wekelijkse cultuurprogramma op de regionale televisie. Prima, voel me nergens te groot voor, bij David Letterman kom ik later wel.

De dikkerd rommelde wat met zijn camera, de presentatrice rookte nog een sigaret of twee en bekeek haar vragen op een briefje. We konden beginnen. En nog een keer, want de camera deed het niet. En nog een keer, want hij was niet zeker van het geluid. Wat een prutsers. Leek wel schooltv. Vergeleken bij hen was AT5 iets als CNN, dat kon ik met mijn 9 maanden Ivo Niehe Producties-ervaring zelfs zien. Er waren overigens wel twee overeenkomsten met Ivo: haar Frans was ook goed en wanneer ze een vraag had gesteld reageerde ze niet op het antwoord.

Vraag 1: waarom heeft u deze streek uitgekozen? Antwoord: vanwege het klimaat, met name het culturele klimaat. Inspiratie hangt hier in de lucht, kun je bijna ademen. Of ze wel wist dat ook Jody Bernal hier een huis had? Nee? Oh.

Vraag 2: wat voor boek schrijft u? Antwoord: C’est un roman très érotique, avec beaucoup d’images.

Vraag 3: bent u een bekende schrijver? Antwoord: Oui, en Hollande je suis un star.

Ben benieuwd naar de uitzending.

Advertenties

7 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

7 Reacties op “En Hollande je suis un star

 1. MC

  ‘Je suis un rockstar, voulez-vous partir with me?’ Goed bezig Schaal! Trouwens, als je echt wilt scoren bij Fransen dan moet je ze deze grap (=blague) vertellen:
  Monsieur et Madame Térieur ont deux fils. Comment s’appellent-ils? Antwoord: Alex et Alain
  Echt een giller! Liefs, MC

 2. Gaat de presentatrice een rol krijgen in je nouveau roman érotique ? Avec des images explicites ?

 3. Pardon (op zijn frans uitgesproken): roman nouveau érotique. Ben een beetje roestig. Rouillé.

 4. Beste Mark,
  Laat ik nou toevallig het gehele archief (oud en nieuw) van schooltv gaan uitgeven op dvd. Als ik jou hoor,…geen goed idee. We zullen zien.
  Wat ik wel een goed idee vind, is dat jij een boek aan het schrijven bent. Los van alle romantiek eromheen, is het natuurlijk een zware opgaaf, eenzaam, opwindend, maar ook “Fullfilling” in the end. Later kijk je er met dezelfd romantische gevoelens naar terug als de meeste mensen er nu over denken. Het enige verschil is dat jij straks terugkijkt op iets dat je echt gedaan hebt.
  Ik ben zelf redelijk actief met luisterboeken. Hierdoor ken ik redelijk wat mensen in de uitgeverij, dus als je iets nodig hebt. Daarnaast lijkt het me leuk als we een luisterboek kunnen maken van jou roman, die je natuurlijk zelf inspreekt en met een voorwoord van bv. Pierre Bokma, of een andere bekende Nederlander die jou kent.

  Jammer dat je er niet meer bent in september, want dan fiets ik ongeveer langs je huis met mijn mountainbike. Laten we dan maar afspreken in Amsterdam, als je weer terug bent. Gezellig als je langskomt (Broekergouw 6, Amsterdam; vlak bij Broek in Waterland)

  Mazzel,

  Maarten

 5. Hey, Mark, erg goed. Een ster. Je bent gebookmarkt.
  Vanuit SF, Succes met de erotische beelden.
  Clairex

 6. sophie

  In France you are a Dutch Star, well what about Anne and I being the main and only heroins of your erotic novel ? We will defintely be stars when we come to the Netherlands. No doubt about our knowledge of your moutain-writing…

  An & So.

 7. Nick

  En Hollande je suis un star. Beetje zoals Lionel Ritchie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s